بررسی کارآئی مدار خردایش کارخانه پرعيارکنی تغلیظ2 مجتمع مس سرچشمه
مؤلف: وحیدجعفری
چکيده:
بخش عمده مصرف انرژي در کارخانههاي فرآوري، در بخش آسياکني مصرف مي شود. همواره سعي بر اين است که با ارائه تجهيزات و روشهاي جديد انرژي مصرفي کاهش يابد. دراکثرموارد بعد از نصب دستگاه هاي خردايش، بدليل تعدد عوامل درگير، پيچيدگي ذاتي عمليات و مطلوب نبودن طرح اوليه، کارآئي مدار کمتر از مقدار پيشبيني شده بدست مي آيد. در اين پژوهش کارآئيآسياها و همچنين دستگاهاي جدايش نصب شده در کارخانه تغليظ 2 مجتمع مس سرچشمه مورد بررسي قرارگرفت. با ساخت نمونهگير جريان خروجي آسياي نيمه خود شکن (آسنيخ) و ايجاد محل هاي مناسب براي نمونه گيري از جريان خروجي آسنيخ و آسياي گلوله اي از مدار خردايش نمونه تهيه شد و نتايج حاصل از نمونه گيري از مدار با مقادير طراحي دستگاه ها مقايسه شد. کارآئي آسياي گلولهاي با استفاده از روش مقايسه انديس کار آزمايشگاهي و عملياتي 5/75 درصد بدست آمد. 5/50 درصد از محصول نهايي (ذرات کوچکتر از 75 ميکرون) در آسنيخ و4/48 در صد در آسياي گلوله اي توليد مي شوند.
با توجه به اين که از معادله باند نمي توان براي محاسبه مقدار انرژي لازم براي خردايش سنگ معدن در آسنيخها استفاده کرد، لذا آسيايي آزمايشگاهي براي تعيين شاخص توان در آسياهاي نيمهخودشکن طراحي و ساخته شد. جهت کاليبراسيون آسيا نمونه گيري از مدار خردايش انجام گرفت که حاصل آن ارائه مدلي تجربي براي توان مصرفي آسنيخ ها برحسب عوامل متغير عملياتي و شاخص توان اندازهگيري شده بود.
يکي از اجزاء مهم در آسنيخ ها شبکه هاي نصب شده در خروجي آنها مي باشد. شبکه ها بشدت برروي مقدار بار درگردش و پرشدگي آسيا تاثير مي گذارد. لذا در طول مدت پژوهش روند تغيير ضخامت و همچنين مقدار سطح باز شبکه ها پيگيري شد که نتايج قابل توجهي نيز دربر داشت. براساس نتايج بدست آمده طول عمر مفيد يک سري شبکه در داخل آسنيخ، 5100 ساعت بدست آمد.
متن کامل پروژه در اختیار استاد نقیب زاده قرار گرفته است و عزیزانی که تمایل به دریافت دارند، میتوانند به استاد مراجعه کنند.
1394/11/03